Mikael

Här beskriver jag mig själv och min historia i korta ordalag.

Mikael Sköld 59 år

 

Jag är född och uppvuxen (de första 6 åren) på Brynäs (Vegagatan och Jarlavägen), så givetvis är man en trogen Brynäs-fan livet ut. Efter dessa första tumlande 6 år på Brynäs gick flyttlasset till vårt första radhus i Hille. Vi stannade i Hille från 1969 till 1973 då vi halkade oss över Hilleåsen ner till Strömsbro. Vi mellanlandade i Strömsbro så att mina föräldrar skulle ”komma upp sig” i tomtkön och kunna få köpa en tomt och bygga eget.

Hösten 1974, samtidigt som det stod klart att Lantmäteristyrelsen och Kartverket skulle slås ihop till Lantmäteriverket och flytta till Gävle, så fick vi då äntligen köpa en tomt och hus i Bomhus.

 

I början av Januari 1975 flyttade vi slutligen in i vårt första egna hus på Töregatan 23 i Bomhus. Här huserade jag sedan i 12 år innan man lämnade boet. Jag flyttade då till Staffansplan 1 på Brynäs, man återvänder ju alltid till brottsplatsen.

Nu var man inte längre ensam och bosatt på Staffansplan. Strax efter detta så gick vårt flyttlass till N. Rådmansgatan 32A till en helt nyrenoverad trea med öppen spis. Efter knappt ett år så kändes det som om vi haft bilarna i sovrummet varje natt, så ytterligare ett flyttlass gick till ännu en nyrustad trea, men denna gången på Brynäs igen – S. Fiskargatan 8B. Även denna underbara lägenhet hade en öppen spis. Det var här som Mattias såg dagens ljus och tog sina första steg.

 

På S. Fiskargatan blev vi kvar från 1987 till 1990 då vi började närma oss den riktiga ”brottsplatsen” (min födelseplats), när vi drog flyttlasset upp för Brynäsgatan till Tredje Tvärgatan 24A i vår första gemensamma bostadsrätt. En härlig lägenhet på 4 r o k med balkong under tak, två badrum och tre sovrum. Det var i denna lägenheten som Martin såg dagens ljus och ”pinade” oss med sin 3-månaders kolik på dagarna, för att somna in skönt på kvällen när jag kommit hem från jobbet.

 

Nu började vi på allvar fundera på ”killarnas” uppväxt och skolgång. En uppväxt utanför stan i villa och bra föreningsliv var det vi sökte. För att underlätta köpet av en villa så sålde vi lägenheten på Tredje Tvärgatan och flyttade en en gång till en hyreslägenhet. Nu blev adressen Nedre Åkargatan 72C, alldeles bakom Polhemsskolan. Här blev vi ”fast” i över 1 år innan vi slutligen hittade vårt hus på Gaddaborgsvägen 43 i Valbo.

På Gaddaborgsvägen 43 växte så bägge pojkarna upp, gick hela sin grund och högstadietid i Valbo (på Ludvigsbergs- och Sofiedalsskolan). Här blev jag en del av föreningslivet då jag först blev ledare för Valbo FF P88 i fotboll och senare ledare i Valbo AIF/Valbo HC i ishockey.

Det blev sammanlagt 10 år som ledare i Valbo FF och 14 år som ledare i Valbo AIF/HC (Team 92, J18 och J20). Inom Valbo hockey har jag dessutom haft ansvar som Online-ansvarig sedan det infördes för Valbo. Fr o m 2013 är jag dessutom Gästriklands Ishockeyförbunds utbildare- och supportrepresentant för serier som använder TSM OVR.

 

I Valbo och på Gaddaborgsvägen blev jag så kvar i 14 år innan vi slutligen gick skilda vägar 2008.

 

2017 började ett nytt kapitel i mitt liv då jag träffade Paula. Vi har känt varandra sedan hösten 2010 då jag jobbade som konsult på Trafikverket under nästan 2,5 års tid. Vi fick åter igen kontakt via Facebook och nu var vi båda singlar.

 

Under våren 2018 flyttade Paula in hos mig i Sätra med sin lilla härliga vovve Märta. Efter ca 1 års tid som sambos så hittade vi äntligen vårt drömställe, Boänge, och i november 2019 gick flyttlasset till vårt nya gemensamma hem.